22 de maig 2013

El petit home llop i altres llibres de la Cornelia Funke

Gairebé totes les menjamots del grup 1 hem llegit El petit home llop, la història de l'Arnau, un nen normal i corrent, amb una vida normal. Fins que un dia, tornant del cine amb la Lina, es troben amb un gos a la drecera per arribar a casa. L'Arnau no té por, però potser n'hauria d'haver tingut una mica, ja que el gos resulta ser un llop, i li mossega la mà. A més del mal, aviat descobreix que la mossegada té uns efectes extranys... la veu se li torna més greu, li comença a sortit pèl a la mà i la barba, i  els ulls tenen un to grogós... S'ha convertit en un home llop!
Gràcies a l'ajuda de la Lina i la Srta. Estruch, aconseguiran esbrinar com frenar els efectes de la mossegada i evitar que el Sr. Matamala els enxampi.

Sabeu què he descobert? L'Arnau (Arna) en l'original alemany es diu Motte, que, sabeu què vol dir? 'Arna' (polilla). Així que la traducció del nom no és tant desgavellada com pensavem, oi?

Les altres integrants del grup que ja l'havien llegit s'han endut altres llibres de la Cornelia Funke. Quins? I què us han semblat?


La Cornelia Funke va nèixer el 1958 a Dorsten, Alemanya. Quan era petita, com ella mateixa explica, volia ser astronauta, o pilot d'avions, o viure amb els indis, però finalment va estudiar pedagogia i va començar a treballar com a treballadora social. Aviat es va adonar, però, que el que més li agradava era dibuixar, així que va estudiar il·lustració i va començar a il·lustrar contes infantils. De vegades, les històries que li tocava dibuixar no li agradaven, i ben aviat va començar a escriure ella mateixa els seus propis contes i novel·les infantils. Així, va descobrir que realment és una contadora d'històries. I des de llavors que s'hi dedica.
Podeu passejar per la seva pàgina web i descobrireu un munt de coses sobre l'autora i tots els seus llibres!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada