4 de juny 2013

El nen

Amb els Menjamots del grup 2, aquest mes llegim El nen, de Roald Dahl. És un llibre una mica especial, oi? Ja que és una autobiografia, però no del tot... Com diu l'autor...
Una autobiografia és un llibre que una persona escriu sobre la seva vida i que habitualment és ple de tota mena de detalls ensopits. 
Això no és una autobiografia. Mai no escriuria una història meva. Per una altra banda, durant la meva joventut a l'escola i just en acabat em van passar algunes coses que no he oblidat mai.
Cap d'aquestes coses no és important, però cadascuna em va fer tanta impressió que no me les he pogut treure mai del cap. Cadascuna d'elles, fins i tot després de cinquanta anys i de vegades seixanta, ha continuat gravada a la meva memòria.
No he hagut de fer cap esforç per retrobar-les. Tot el que he hagut de fer és aplegar-les de la superfície de la meva consciència i escriure-les.
Algunes són divertides. D'altres, tristes. D'altres, desagradables. Suposo que és per això que sempre les he recordades tan vívidament. Totes són veritat.
R.D.
En Roald Dahl tria diversos records i històries de la seva infància i joventut per explicar-nos, i en elles descobrim trets o situacions que ens recorden a la seva obra, oi? L'episodi del ratolí mort al pot de llaminadures, o les vacances a Noruega, els directors de les escoles... n'heu trobat més? N'hi ha una que ell mateix explica que el va inspirar per escriure Charlie i la fàbrica de xocolata, la recordeu?
Moltes de les coses que ens explica en Roald Dahl ens poden semblar extranyíssimes, perquè són ben diferents de les que podem viure nosaltres, però a través d'aquestes històries podem conèixer una mica com era la vida dels nens i nenes de principis del segle XX, i imaginar-nos-les.
No us perdeu el web de l'autor!

Què us ha semblat el llibre? Ha aconseguit atrapar-vos? Què és el què us ha semblat més dur? I el més divertit?
Penseu que coneixeu una miqueta més el Roald Dahl, gran autor de tantes i tantes novel·les infantils?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada