3 de juny 2013

Matilda, Charlie i la Fàbrica de xocolata i... El Gran Amic Gegant

Aquest mes les Menjamots del grup 1 hem llegit 3 llibres de Roald Dahl: Matilda, Charlie i la fabrica de xocolata i El Gran Amic Gegant. No podiem llegir-ne només un! I és que els llibres d'aquest autor són tan especials!

Matilda és la història d'una nena excepcional: aprèn a llegir sola, abans dels 5 anys i troba en els llibres la companyia que no té a casa. Un dia, el seu pare decideix portar-la a escola, i allà coneix la Srta. Honey, que li descobrirà un món meravellós, de coneixement, però, sobretot, d'afecte.
Aquest va ser el penúltim llibre que va escriure en Roald Dahl, el 1988.

Charlie i la fàbrica de xocolata, és la història d'un nen molt i molt pobre, que viu amb els seus pares i els seus avis prop de la fàbrica de xocolata Wonka, que porta molt de temps tancada. Un dia, el Willy Wonka posa en circulació 5 bitllets daurats amagats dins les seves xocolatines, els 5 infants que els trobin, podran visitar la fàbrica de xocolata i tenir xocolatines i llaminadures per sempre.    I, tot i que sembla impossible, en Charlie resultarà ser un dels infants afortunats, i, juntament amb el seu avi Joe, s'endinsaran a l'aventura de conèixer la fàbrica i el seu excèntric propietari.
Aquest va ser el segon llibre per infants que va escriure en Roald Dahl, el 1964. Va tenir tant d'èxit que es va traduir a molts idiomes. En xinès, va vendre més de 2 milions de còpies!

El Gran Amic Gegant (BFG, en anglès), és la història de la Sofia, una nena que viu en un orfanat. Una nit no pot dormir, i a 'l'hora blava' veu per la finestra que s'acosta un gegant. És l'únic gegant bo del món, que col·lecciona somnis bons per repartir-los als infants. El Gran Amic Gegant té una oída excepcional i és molt ràpid. S'endurà la Sofia amb ell al país dels gegants i així començarà entre ells una bonica amistat, a més d'un munt d'aventures!
El llibre va ser escrit per Roald Dahl el 1982.


Dels tres llibres se n'han fet adaptacions cinematogràfiques.
Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971
Charlie and the Chocolate Factory, 2005

Matilda, 1996
The BFG, 1989

Roald Dahl va ser un escriptor galès, nascut el 1916, que va començar a interessar-se en escriure llibres per a nens quan va començar a explicar històries per abans d'anar a dormir a les seves filles Olivia i Tessa. El 1961 va publicar el seu primer llibre per a nens: James i el préssec gegant.
La majoria dels seus llibres van ser il·lustrats per Quentin Blake.
No us perdeu el web de l'autor!


Què us semblen els llibres d'en Roald Dahl? Perquè penseu que us agraden tant? A la biblioteca trobareu tots aquests llibres seus!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada